Галоўная  |  Аб прадпрыемстве  |  Кантакты Беларускі тураператар Прыватнае навукова-вытворчае ўнітарнае прадпрыемства «Аўтаматызаваныя тэхналогіі турызму» -Лепшы прадпрымальнік у сферы турызму Рэспублікі Беларусь
PDA | Беларуская | English | Русский 
Серада, 11.12.2019 14:02  Мiнск

+37517-394-49-11

+37529-768-30-00

Санаторыі Беларусі.by - Дыета № 15 - Санаторыі Беларусі цэны 2019
Інтэрнэт-партал Санаторыі Беларусі


Дыета № 15

Кароткая характарыстыка лячэбнай дыеты №15 у санаторыях Беларусі

Сведчання: розныя захворванні, якія не патрабуюць адмысловых лячэбных дыет і без парушэнняў стану стрававальнай сістэмы; пераходная да звычайнага сілкавання дыета ў перыяд акрыяння і пасля карыстання лячэбнымі дыетамі.
Мэта прызначэння: забеспячэнне фізіялагічна паўнавартасным сілкаваннем.
Агульная характарыстыка: энергакаштоўнасць і ўтрыманне бялкоў, тлушчаў і вугляводаў амаль цалкам адпавядаюць нормам сілкавання для здароўя чалавека, не занятага фізічнай працай. Вітаміны ўводзяць у падвышанай колькасці. Ежу прымаюць цёплай. З дыеты выключаюць найболей цяжкапераварымыя і вострыя прадукты.
Характарыстыка прадуктаў і спосаб падрыхтоўкі страў
Хлеб можна ўжываць пшанічны і жытні, дазваляюцца мучныя вырабы.
Халодныя стравы уключаюць салаты з свежай гародніны і пладоў, салёная, квашаная, кансерваваная гародніна, вінегрэты, салаты рыбныя, мясныя, з морапрадуктаў, з грыбамі.
Супы. Можна ўжываць боршч, капусту, расольнікі, супы малочныя, агароднінныя і крупяныя на мясным або рыбным булёне, грыбным або агароднінным адвары, халодныя (бурачнік, халаднікі і інш.), салодкія.
Бульба і гародніна. Выкарыстоўваюцца ў адварным, тушаным, смажаным, запечаным выглядзе, гародніна - у натуральным выглядзе.
Крупы, макаронныя вырабы і бабовыя ужываюцца ў стравах разнастайнага асартыменту.
Яйкі можна выкарыстаць у адварным выглядзе і ў стравах.
Малако і малочныя прадукты. Рэкамендуюцца малако суцэльнае, згушчанае, смятана, вяршкі, тварог у натуральным выглядзе і ў розных стравах, кісламалочныя прадукты.
Тлушчы - алей сметанковы і раслінны
Рыба выкарыстоўваецца розная ў адварным, прыпушчаным, тушаным, смажаным і запечаным выглядах.
Мяса і птушка павінны быць нятлустыя, рознай кулінарнай падрыхтоўкі. Можна сасіскі, вараныя каўбасы.
Соўсы - чырвоныя, белыя, таматавыя, малочныя, смятанныя, салодкія, халодныя.
Рэзкія затаўкі - кроп, пятрушка, лаўровы ліст, цытрынавая кіслата, ванілін, карыца.
Плады, ягады, салодкія стравы. Розныя плады і ягады ўжываюцца ў натуральным выглядзе, яблыкі - печаныя; можна кампоты, кісялі, мусы, жэле, крэмы і іншыя стравы.
З прысмакаў можна ўжываць цукар, мёд, сочыва, джэм, павідла, цукеркі, марожанае.
Напоі - гарбата, кава, какава, фруктовыя і агароднінныя сокі, адвар шыпшынніка.
Выключаюцца: качкі, гусакі, тлустыя гатункі мяса, тугаплаўкія жывёліны тлушчы, перац, гарчыца.
Рэжым сілкавання: 4 разы на дзень.
Хімічны склад і энергакаштоўнасць: бялкі - 90-95 г (55 % жывёліны), тлушч 100 - 105 г (30 % раслінны), вугляводы - 400 г, калорыі - 2800-2900; павараная соль - 15 г, вольная вадкасць - 1,5-2 л.


Падпіска на спецпрапановы

Мы ў Кантакце

Далучыцца

Мы ў Інстаграм

Далучыцца

Мы ў Facebook

Далучыцца

Мы на Аднакласніках

Далучыцца