Галоўная  |  Аб прадпрыемстве  |  Кантакты Беларускаму тураператару Прыватнае навукова-вытворчае ўнітарнае прадпрыемства «Аўтаматызаваныя тэхналогіі турызму» 17 год
PDA | Беларуская | English | Русский 
Панядзелак, 16.09.2024 20:13  Мiнск

Санаторыі Беларусі.by - Дыета П - Санаторыі Беларусі цэны 2024
Усе санаторыі Беларусі




Дыеты - Дыета П

Дыета П

Кароткая характарыстыка лячэбнай дыеты П у санаторыях Беларусі

Агульная характарыстыка хімічнага складу і прадуктовага набору:
    Фізіялагічна паўнавартасны рацыён з механічным, хімічным і тэрмічным шчажэннем органаў стрававання. Прынцып шчажэння дасягаецца выключэннем прадуктаў, якія валодаюць моцным сокогонным дзеяннем, утрымоўвальных экстрактивные рэчыва, спецыі, грубіянскую абалоніну.
Мэта прызначэння:
    Стварэнне спрыяльных умоў для нармалізацыі парушаных функцый органаў страваванні.
Асноўныя паказанні да прызначэння:
    Вострыя і абвастрэнне хранічных захворванняў страўнікава-кішачнага гасцінца, печані, падстраўнікавай залозы.
Хімічны склад і энергетычная каштоўнасць:
    Бялкі - 90 - 100 г (60% - жывёлавыя).
    Тлушчы - 80 - 90 (30% - раслінныя).
    Вугляводы - 400 - 450 г (70 - 80 г цукры).
    Каларыйнасць - 2800 - 2900 ккал.
    Вольная вадкасць - 1,5 - 2,0 л.
    Хларыд натрыю - 10 г.
Асноўныя спосабы падрыхтоўкі:
    Ежа рыхтуецца ў адварным, паравым або запечаным выглядзе.
Рэжым харчавання:
    Дробавы, 4 - 6 раз у дзень.
Характарыстыка прадуктаў і спосабаў падрыхтоўкі страў:
    Слабы абястлушчаны мясны булён, слізістыя адвары з даданнем слівак, фруктова-ягадны кісель, жэле, адвар шыпшынніка.
Блізкі аналог нумарной сістэмы:
    Дыета 5 *.


* Пры парушэннях актаў жавання і глытанні, каматозным стане пасля аперацый на чэлюсна-асабовы, шыйнай абласцях рацыён дыеты П можа рыхтавацца ў вадкім (працёртым) выглядзе (П/п) альбо замяняцца энтэральным харчаваннем.

Дыета П у санаторыях Беларусі


Падпіска на спецпрапановы

Мы ў Кантакце

Далучыцца

Мы ў Інстаграм

Далучыцца

Мы ў Facebook

Далучыцца

Мы на Аднакласніках

Далучыцца